Avsnitt

121. Tove Oddsdotter – Att förlora ett barn, själv vilja dö och leva med sorg

I veckans avsnitt möter jag modedesignern, kreatören och författaren Tove Oddsdotter för ett samtal om trauma, läkning, sorg, kärlek och modet att våga leva igen efter att det värsta hänt. 

2015 förlorade Tove sin 7-åriga son Theo i en hjärntumör efter 10 månaders kamp om livet. Samtidigt som ljuset i Theos ögon slocknade så bestämde Tove sig för att själv följa med – ta livet av sig. Som tur var hade hennes familj rensat undan morfinet som Tove planerat att avsluta sitt liv med. 

Idag, 8 år efter förlusten, lever Tove ett liv i mening och frihet (med en ”sorgkant” som hon själv beskriver det) där hon genom sin erfarenhet inspirerar andra att våga välja livet och välkomna känslor att få samexistera. 

I boken ”När jag blundar finns du fortfarande här” delar Tove med sig av den motvilliga kampen att våga möta livet igen. 

Vårt samtal är en inblick i den resa som tagit Tove från den allra djupaste avgrunds-sorgen till en plats av att idag leva ett liv i mening – med en sorgkant som formar hennes perspektiv på livet här och nu. 

  • Hur förändras förhållningssättet till livet efter att ha förlorat ett barn? 
  • Hur kommer man över skammen av att tillslut våga börja leva igen?
  • Hur var det att tillåta det första skrattet efter förlusten? 

Det här är ett samtal om trauma, läkning, sorg, kärlek och modet att våga leva igen efter att det värsta hänt. 

Extra stort TACK till veckans sponsor Christel Lilja på Ny Insikt AB som hjälper oss att göra detta möjligt. Ny Insikt AB erbjuder program inom sorgbearbetning som utgår utifrån en evidensbaserad metod för bearbetning av sorger och förluster. Christel har själv varit med om djup sorg och förlusten av ett barn och i programmet får du hjälp att acceptera, försonas och till sist släppa taget om det svåra för att mer lätt och fri gå vidare framåt. För att komma i kontakt med Ny Insikt AB och läsa mer om programmet besöker du enklast nyinsikt.com eller mailar direkt till christel.lilja@nyinsikt.com

Tack också till Livingroom för att vi får spela in hos er! Boka ditt medlemskap hos Livingroom co-working space i centrala Stockholm via ⁠info@livingroomcc.se⁠ och uppge koden ”perspektiv10” för 10% rabatt. Läs mer om Livingroom här: ⁠https://www.livingroomcc.se/⁠

Uppskattade du det här samtalet? Dela gärna en recension i appen där du lyssnar eller dela det här avsnittet på din story och tagga mig! Tack för att du hjälper mig att göra mig arbete möjligt!

Kontakta Tove Oddsdotter: https://www.instagram.com/mylovetheory/

Vill du joina vårt Facebook community och möta fler lyssnare till den här podden? ⁠https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity⁠

Boka coaching: ⁠https://www.mofjrd.com⁠

Anmäl dig till aktuella kurser med Going Deeper: ⁠https://www.goingdeeper.se⁠

Signa upp på inspirationsbrev för fler inspirerande perpektiv: ⁠https://mofjrd.com/inspirationsbrev⁠

Mer om Madeleine Mofjärd: ⁠https://www.mofjrd.com⁠

Madeleine på Instagram: ⁠https://www.instagram.com/mofjrd

Nyfiken på mer?

Ja, signa upp på mitt inspirationsbrev!

Här delar jag med mig av inspiration, insikter och perspektiv som jag bär med mig i vardagen - direkt till din inkorg! Det här är ingen jobbig reklam-tråd. Det här är, om något, en inspirations-tråd. Hänger du på?