Avsnitt

122. Pamela Von Sabljar – Hur kan vi tillåta olikheter mellan män och kvinnor för att bättre kunna mötas?

I veckans avsnitt möter jag urmodern Pamela Von Sabljar för ett samtal om hur vi kan rusta oss för att bättre kunna mötas i olikheterna mellan män och kvinnor. 

Vilka perspektiv behöver vi våga lyfta för att kunna närma oss en bild där män tillåts vara hela spektrat av vad det innebär att vara man och kvinnor tillåts vara hela spektrat av vad det innebär att vara kvinna? 

Pamela är kvinnan som i över 20 års tid arbetat för att skapa, och driva, förändring på olika systemnivåer och i olika kontext. Idag driver hon bland annat Nordic Womens Gathering som är en av Nordens största samlingsplats för kvinnor som vill utforska vad det innebär att vara kvinna i det 21:a århundradet. 

I samtalet berättar hon hur hon gått från att vara likhetsfeminist som skrev böcker om genusfrågor utifrån sanningen om att män och kvinnor inte har några olikheter till att idag driva frågor som rör, vad som kanske ses som, det motsatta perspektivet. 

Personligen så har jag länge fascinerats av Pamelas förmåga att kunna hålla flera komplexa perspektiv samtidigt – och därför känns det extra speciellt och fint att få välkomna henne till podden. 

I samtalet hör du oss bland annat prata om frågor som: 

  • Vilka skuggsidor finns det hos det kollektivt maskulina och feminina idag? 
  • Hur, och på vilken nivå, behöver vi lyfta samtalet om våra biologiska olikheter för att bättre kunna mötas mellan könen? 
  • Varför är det viktigt att rusta våra barn och unga i en medvetenhet om frågor som rör olikheter mellan män och kvinnor? 

Kanske är det här ett samtal som väcker triggers. Kanske väcker det inspiration och insikt. Kanske både och. Oavsett vad, så vill jag bjuda in dig att lyssna med ett öppet hjärta och en påkopplad nyfikenhet. 

Uppskattade du det här samtalet? Dela gärna en recension i appen där du lyssnar eller dela det här avsnittet på din story och tagga mig! Tack för att du hjälper mig att göra mig arbete möjligt! 

Kontakta Pamela Von Sabljar: https://www.pamelavonsabljar.com/

Vill du joina vårt Facebook community och möta fler lyssnare till den här podden? https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity

Boka coaching: https://www.mofjrd.com 

Anmäl dig till aktuella kurser med Going Deeper: https://www.goingdeeper.se

Signa upp på inspirationsbrev för fler inspirerande perpektiv:  https://mofjrd.com/inspirationsbrev

Mer om Madeleine Mofjärd: https://www.mofjrd.com

Madeleine på Instagram: https://www.instagram.com/mofjrd

Nyfiken på mer?

Ja, signa upp på mitt inspirationsbrev!

Här delar jag med mig av inspiration, insikter och perspektiv som jag bär med mig i vardagen - direkt till din inkorg! Det här är ingen jobbig reklam-tråd. Det här är, om något, en inspirations-tråd. Hänger du på?