Avsnitt

131. Johan Stiernstedt – Hur kommer det sig att över 1 miljon svenskar idag äter antidepressiva? (Favorit i repris avsnitt #98)

Favorit i repris avsnitt #98

Hur kommer det sig att över 1 miljon svenskar idag äter antidepressiva?

I veckans avsnitt möter jag psykiatrikern och psykoterapeuten Johan Stiernstedt för ett samtal om den galna psykiatrin. Vilka perspektiv behöver lyftas in i öppenvården för att vi, på riktigt, ska kunna hjälpa människor att må bättre?

Johan har länge arbetat som överläkare inom psykiatrisk öppenvård och har de senaste 12 åren varit verksam som privatpraktiserande psykoterapeut.

2020 gav Johan ut boken ”Den galna psykiatrin – om bristen på andlighet, samtal och psykoterapi” och utifrån detta tar vi utgångspunkt i dagens avsnitt.

Vi dyker in i frågor som bland annat:

  • Kan långsiktigt intag av antidepressiva skapa kroniska tillstånd av psykisk ohälsa?
  • Har den svenska psykiatrin blivit galen? Vad behöver förändras för att öppenvården ska kunna hjälpa människor på riktigt?
  • Hur skulle ett lite mer andligt perspektiv kunna förändra psykiatrin och sättet som människor blir hjälpta?

Ni är många som hört av er inför det här avsnittet och delat med er av era berättelser. Jag är nyfiken på att höra vad det här samtalet väcker i dig och välkomnar dig att höra av dig och dela med dig till mig.

Kontakta Madeleine Mofjärd: ⁠⁠⁠⁠⁠https://www.mofjrd.com⁠⁠⁠⁠⁠

Vill du joina vårt Facebook community och möta fler lyssnare till den här podden? ⁠⁠⁠⁠https://www.facebook.com/groups/mofjrdcommunity⁠⁠⁠⁠

Madeleine på Instagram: ⁠⁠⁠⁠⁠https://www.instagram.com/mofjrd⁠⁠⁠⁠⁠

Boka coaching: ⁠⁠⁠⁠https://www.mofjrd.com⁠⁠⁠⁠ 

Anmäl dig till aktuella kurser med Going Deeper: ⁠⁠⁠⁠https://www.goingdeeper.se⁠⁠⁠⁠

Signa upp på inspirationsbrev för fler inspirerande perpektiv:  ⁠⁠⁠⁠https://mofjrd.com/inspirationsbrev⁠

Nyfiken på mer?

Ja, signa upp på mitt inspirationsbrev!

Här delar jag med mig av inspiration, insikter och perspektiv som jag bär med mig i vardagen - direkt till din inkorg! Det här är ingen jobbig reklam-tråd. Det här är, om något, en inspirations-tråd. Hänger du på?