Min anteckningsbok

Att förlora ett barn, själv vilja dö och att leva med sorg

Ja, vissa möten berör hjärtat in på djupet. Ni vet sådär så att det känns ända in i hjärteroten.

Mitt möte med Tove Oddsdotter var precis ett sådant möte. En stund och ett samtal som för alltid kommer att sitta som en påminnelse i mitt inre om hur skört livet är – och till för att levas här och nu!

2015 förlorade Tove sin 7-åriga son Theo i en hjärntumör efter 10 månaders kamp om livet. I samma stund som ljuset i Theos ögon slocknade så bestämde Tove sig för att själv följa med – ta livet av sig. Som tur var hade hennes familj rensat undan morfinet som Tove planerat att avsluta sitt liv med.

Idag, 8 år efter förlusten, lever Tove ett liv i mening och frihet (med en ”sorgkant” som hon själv beskriver det) där hon genom sin erfarenhet inspirerar andra att våga välja livet och välkomna känslor att få samexistera 🥹

I boken ”När jag blundar finns du fortfarande här” delar Tove med sig av den motvilliga kampen att våga möta livet igen.

Vårt samtal är en inblick i den resa som tagit Tove från den allra djupaste avgrunds-sorgen till en plats av att idag leva ett liv i mening – med en sorgkant som formar hennes perspektiv på livet här och nu.

Hur förändras förhållningssättet till livet efter att ha förlorat ett barn?

Hur kommer man över skammen av att tillslut våga börja leva igen?

Hur var det att tillåta det första skrattet efter förlusten?

Ja, det här är ett samtal om trauma, läkning, sorg, kärlek och modet att våga leva igen efter att det värsta hänt.

Jag själv bär med mig en djup känsla av vördnad för livet. Det sker här och nu. Det är skört. Jag vill leva. Jag vill älska. Nu.

Samtalet släpps i poddapparna Tisdag 24/4 och du kan redan nu prenumerera på ”Perspektiv – för en mer hälsosam relation till dig själv och andra” för att få en notis när samtalet släpps! 🔔

Lämna ett svar

Vill du läsa fler texter?