Min anteckningsbok

”Relationer är krävande & vill du ha ett bra förhållande så behöver du också jobba på det”

Ja, visst ligger det något i det? Att relationer är krävande och vill du ha ett bra förhållande så behöver du också jobba på det?

I veckan möter vi Kalle Norwald i podden och pratar om det här med att leva tillsammans och att göra relationsarbetet så lustfyllt som möjligt…

Jag upplever att ordet ”arbete” för många är förknippat med något negativt och betungande men vad skulle hända om vi istället såg ”att jobba på relationen” som en nödvändighet för att skapa just det – en blomstrande relation? Det kanske till och med kan vara ett arbete som känns lustfyllt, roligt och stimulerande?

Ja, självklart kommer det säkert att finnas stunder då du sliter dig i håret och undrar om det är värt det…men det ingår väl kanske tänker jag? 

Jag fascineras iallafall ofta över det faktum att just relationer är ett område som vi aldrig riktigt lärt oss kräver träning. När vi växer upp lär vi oss snabbt att ”vi blir bra på det vi tränar på” och samtidigt är det som att just relationer är ett tema som för många verkar gå bortom allt annat? Här är det som att vi istället förväntas famla runt i blindo och bara helt naturligt ha läget fullständigt under kontroll? Hurdå, undrar jag då? 

Vad är det som får oss att tro att relationer skulle vara ett undantag som vi INTE behöver träna på? Varför lär vi oss inte samma förhållningssätt när det kommer till relationer – att vi blir bra på det vi tränar på? 

Jag tror och hoppas att avsnittet med Kalle ska ge inspiration och pepp till att våga se relationer som något att träna på, jobba på och aktivt ta ansvar för att skapa tillsammans. Lyssna på avsnittet här! 

Skicka en ”👋🏽” om du kommer att lyssna (eller har lyssnat) på samtalet!

Lämna ett svar

Vill du läsa fler texter?

Podcast

Vill du lyssna på mina poddsamtal?

I din närmsta podd-app finns över 100 avsnitt med olika spännande perspektiv och teman. Här nedan hittar du de 4 senaste avsnitten av podden. Välkommen!