Min anteckningsbok

Ska vi verkligen skapa liv vi inte behöver semester ifrån?

”Skapa ett liv du inte behöver semester ifrån” – eller?! 🤨✋🏽

Jag hör många i den så kallade ”självhjälpsvärlden” som menar på att det skulle vara något slags mål att sikta mot – att ha ett liv du inte behöver ta semester ifrån. Att det på något vis skulle vara ett kvitto på att du lyckats slå dig fri? Men vad är det egentligen vi strävar efter då?

Kommer det någonsin kunna vara så?

Är det en hållbar strävan?

Att som mänsklig människa aldrig behöva vara ledig?

Nej, jag tror helt enkelt inte på idén 👇🏽💭

Oavsett hur mycket jag ÄLSKAR mitt jobb (njuter så mycket av att göra det jag gör så jag inte ens vet om jag kan kalla det för jobb) så behöver jag precis som vem som helst vila, återhämtning och tid IFRÅN min passion för att ge liv och näring till det som vill skapas.

Rätt så naturlig ekvation kan väl tyckas?

Att ta ledigt från mitt företag och min passion ger mig nya perspektiv och ny kreativitet att skapa utifrån. Ofta leder vila och ledighet mig till kraftfulla idéer och resultatet när jag är ”ifrån” mitt företag är ofta en ännu djupare längtan efter att komma tillbaka.

Så, är det då verkligen så att ett bevis på att du lyckats slå dig fri är att du aldrig mer behöver ta semester?

Nej! ✋🏽🔥

”Att jobba först och vila sedan är som att åka på roadtrip utan att tanka bilen” – @andreajulie_

Kanske kan det istället vara så att det mest kraftfulla du kan göra för ditt företagande, oavsett hur mycket du älskar det, är att ta paus för en stund – oavsett om det är en helg, en månad eller mer?

Jag tänker att det skulle kunna gå att likna med en relation. Jag älskar att vara nära min partner och skulle helst vara runt honom hela tiden, och samtidigt vet jag hur stärkande det är för vår relation när vi får sakna varandra. Ofta bidrar saknaden när vi har varandra på distans för några timmar eller dagar att vi ser på varandra med nya ögon och kan komma ännu djupare.

Precis så upplever jag det med företagandet.

Nu, efter lite mer än en månads ledighet från och till så har jag nått punkten där jag genuint kan säga att jag längtar efter att komma igång ordentligt igen. Det är så mycket kreativitet och spännande idéer som kliar i mina fingrar och vill ges liv.

Lämna gärna några rader om hur det här resonerar med dig! 👇🏽💭

Detta inlägg har 35 kommentarer

  1. Carol Fernandez

    Hey would you mind letting me know which web host you’re using?
    I’ve loaded your blog in 3 different web browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most.
    Can you suggest a good internet hosting provider at a fair price?
    Many thanks, I appreciate it!

Lämna ett svar

Vill du läsa fler texter?

Podcast

Vill du lyssna på mina poddsamtal?

I din närmsta podd-app finns över 100 avsnitt med olika spännande perspektiv och teman. Här nedan hittar du de 4 senaste avsnitten av podden. Välkommen!