Min anteckningsbok

Vågar du följa livets ledtrådar?

Ja, är det inte intressant hur livet hela tiden pekar oss till vad som är vårt nästa steg? Nästa steg i riktningen mot att vara, och äga, vår egen pusselbit som människa?

För ett tag sedan så fick jag en kommentar på ett av mina inlägg på Instagram av en person som följt min resa sedan några tillbaka till idag – som fick mig att reflektera över något som jag nu vill berätta för dig om i hopp om att min resa på något vis kanske kan väcka inspiration eller igenkänning.

Kommentaren fick mig att börja reflektera över min egen resa de senaste åren. Upplevelsen av att vara i min kropp idag är så fundamentalt förändrad från för bara några år sedan. 

Samma vecka var det en nära vän till mig, som på nära håll följt min resa, som uttryckte en längtan efter att få ta del av mer av min resa i mina delningar på sociala medier – för att skapa ytterligare ett djup och förståelse för varför det här arbetet faktiskt är viktigt för mig. Varför ska ni bry er?

Någonstans här blev det tydligt för mig, jag kan inte längre hålla detta för mig själv – det finns något här som vill få delas. Inte för att det handlar så mycket om mig, utan vad min resa kanske kan inspirera, aktivera och väcka hos den som just nu längtar efter mer.

Mer liv
Mer lust
Mer frihet
Mer självklarhet

Om livet inte behövde vara en kamp, vad skulle då vilja hända här?

De senaste åren har jag gått från att vara mycket uppe i mitt eget huvud i en maskulin och prestationsinriktad energi i “overdrive” till att landa ner i min egen kropp, äga hela min kraft som kvinna och mjukna in i min intuitions vägledning.

Jag har gått från att leva ett liv anpassat utifrån andra människors normer till att skapa det liv som känns, och är, i linje för just mig. Jag har släppt taget om idén att det finns ett ”rätt” sätt att leva mitt liv på och omfamnat tilliten att mitt hjärta vet vilken väg som är rätt för just mig.

Precis som att ditt hjärta vet vad som är rätt för just dig.

Kanske har det största skiftet varit att gå från att leva ett liv från en plats av “måsten” och ”borden” till att idag leva ett liv väglett av min egen längtan och lust.

Rent metaforiskt så fanns det en tid då jag alltid hade håret uppsatt i en hårt åtstramad tofs. När jag tittar på bilder på mig själv från den tiden så ser jag en osäker tjej som så metaforiskt trodde att skapandet av det fria livet skulle komma från den strama och raka riktningen som kunde återspeglas i mitt hårt uppsatta hår. Fokus, disciplin och riktning var ord som drev mig. Nu handlar resan inte överhuvudtaget om utseende – men rent metaforiskt så är det talande.

”You really start to glow differently when you’re satisfied mentally, physically, spiritually and emotionally”

Jag hade skapat en version av mig själv som inte kändes helt sann och sakta började kroppen att tala till mig. 

Under många år kämpade jag med extrema fysiska symptom i form av eksem och utslag i bland annat ansiktet som såg ut (och kändes) nästan som brännsår. Min kropp talade till mig och det var dags att lyssna.

De fysiska symtomen blev ett nytt typ av uppvaknande som ledde mig till att på djupet titta på relationen som jag hade skapat till mig själv. Var den sann? Är jag sann?

Lever jag ett liv som känns som mitt eller lever jag ett liv som känns som någon annans?

Idag lever jag ett liv i linje med min inre kärna och låter hela min kvinna få finnas – med allt vad det innebär för mig. 

Min resa har handlat mycket om att våga titta på mina egna mönster, beteenden och strategier på djupet för att förstå var jag kommer ifrån och vem jag vill vara.

Att vara hela min kvinna handlar för mig om att våga tillåta alla delar av mig att få ta plats.

Den sköra.
Den starka.
Den rädda.
Den modiga.
Den osäkra.
Den självklara.
Den timida.
Den kraftfulla.
Allt det där.
Och lite till.

Hur mycket kvinna får plats i den här kroppen?

Att leda mitt liv från en plats av mjukhet och längtan betyder inte att jag inte längre vill prestera eller jobba med en riktning för att nå mina mål och drömmar. Tvärtom så är längtan djupare än någonsin att få skapa det som mitt hjärta innerst inne längtar efter. Och för att göra det krävs jobb, fokus och riktning.

Men, kanske behöver detta inte ske från en plats av krav och push? Kanske kan det istället ske med den raka ryggraden och det mjuka hjärtat? Inlyssnandet? Vad vill hända här?

Min resa från prestationsprinsessan till den fria, levande och självklara kvinnan i hela sin kraft har hjälpt mig skapa en mer njutningsfull relation till livet i stort.

Min förmåga att uppleva kärlek har fördjupats.
Min förmåga att känna känslor har fördjupats.
Min inneboende visdom och kraft får plats nu.
Min tillit till livet är starkare än någonsin.
Min relation till min intuition är en vibrerande kraft som leder mig genom allt.

Nästa vecka lanserar jag det absolut mest kraftfulla program jag någonsin skapat och jag kan med stolthet säga att om det är någon gång du ska jobba med mig så är det nu!

I 3-månaders programmet ”Hela kvinnans kraft” delar jag med mig av de verktyg, perspektiv och praktiker som varit som absolut med transformerande för mig på den här resan.

Föreställ dig ett liv i linje med din feminina essens där du:

  • Låter dig ledas av din inre längtan, nyfikenhet och lust utan dåligt samvete
  • Känner villkorslös kärlek för din egen kropp och den visdom som bor i dig som kvinna
  • Tillåter alla känslor, från mörker till ljus, att flöda genom dig utan rädsla och oro
  • Med självklarhet och klarhet tar dig an dina egna drömmar, mål och visioner utan att bränna ut dig själv eller känna dig överväldigad
  • Med kärlek omfamnar alla delar av dig själv som kvinna och vågar lita på din egen sanning och dina egna behov
  • Med lust och mjukhet relaterar till dina närmsta och känner meningsfullhet och djup i din relation/relationer
  • Känner dig mer levande, fri och öppen!

Lockande? Ja, då kanske det här programmet är för dig! Anmäl dig här

Lämna ett svar

Vill du läsa fler texter?

Podcast

Vill du lyssna på mina poddsamtal?

I din närmsta podd-app finns över 100 avsnitt med olika spännande perspektiv och teman. Här nedan hittar du de 4 senaste avsnitten av podden. Välkommen!